Lázně duševní

Objevení chybějícího dobrodružství

Jakmile jsem se začala kurvou prokousávat, nebylo možné nepotkat se se sexem.

Narodila jsem se v obyčejné, průměrné rodině středních vrstev. Vyrůstala jsem v malém městečku v Západních Čechách. V rodině byl sex tabu, podobně jako v jiných rodinách. Co si pamatuji, tak mě sex přitahoval. Nijak perverzně. Zajímal mě. Řekla bych jako všechny ostatní děti a teenagery. Zároveň byl ve mně stále přítomný hlas: „To je něco špatného, že tě to zajímá. Jsi divná a zkažená a nikdo se to nesmí dozvědět.“ Aniž bych si to uvědomovala, vyrůstala jsem v obrovském protitahu silné touhy po vášni a silného strachu, že to někdo pozná. Zvítězil strach. Vášeň sem tam prosákla, ale strach to vše držel ve svých rukách. A to po většinu mého dosavadního života. Někdy jsem v sobě ucítila jakousi vzpouru „no a co, tak jsem taková“, ale byla to vzpoura. Uvnitř mě seděla malá vystrašená holčička, která si tak přála být dobrá a milovaná.

Až ve chvíli, kdy jsem objevila kurvu v sobě a osvobodila ji ze sklepení, pochopila jsem i co se ve mně celý život odehrávalo.

Povím vám teď dva příběhy z poslední doby, kdy procházím svým „kurevským probuzením“ (viz článek Žába na prameni je kurva).

Jak jsem již dříve psala, zařekla jsem se, že tentokráte budu naslouchat a poslouchat svoji intuici ať radí cokoliv. Byl pátek odpoledne, odvezla jsem děti na autobus, kterým odfrčely na výpravu se skauty. Otevřel se přede mnou nádherný volný víkend. Vzácné chvíle ticha a „nemusení“ ničeho. Děti zabouchly dveře auta a ve mně se ozval hlas: „Jeď do Globusu, jeď do Globusu.“ Globus je velké nákupní centrum. Zaprotestovala jsem: „Pátek odpoledne, nákupní centrum, to je šílený nápad.“ Hlas se nedal: „Jeď do Globusu, jeď do Globusu.“ Ale tak ano, slíbila jsem poslušnost. Třeba tam potkám někoho zajímavého... Za chvíli jsem byla v chrámu konzumu, procházela jsem se mezi obchody, zkoušela různé hadříky a musím přiznat, že jsem si to docela užívala. Příjemné vypnutí hlavy. Jen jsem stále nechápala, proč jsem tady. Spokojila jsem se nakonec s tím, že tento relax je možná to, proč mě sem hlas posílal. Na chodbách mezi obchůdky jsou různé lavice a pohovky, na kterých posedávají zmožení nakupující a cumlají či upíjejí různobarevné pochutiny. Také jsem si našla jedno takové odpočívadlo, trochu stranou. Vydechla jsem a podívala jsem se před sebe. Sexshop. A můj hlas okamžitě zareagoval „Kvůli tomu jsi tady :-).“ „No to si děláš legraci!“ opotila jsem se až v místě, kde se eroticky spojují půlky našich prdelek. „Tam nejdu! Ještě navíc sama!“ S kamarádkou jsme si před nějakou dobu říkaly, že tam spolu někdy ze srandy zajdeme, ale tohle je moc. Ještě chvilku jsem v sobě vedla bouřlivou debatu. Stále více mi docházelo, že tam nemusím jít, jen prošvihnu něco, co mi sice nedává jasný smysl, ale co mi Vesmír posílá na mé cestě. Přesunula jsem se do blízké kavárničky a objednala jsem si velký džus z čerstvého ovoce s názvem „nabití energie“. Usrkávala jsem oranžovou tekutinu plnou vitality a smiřovala se s tím bláznivým nápadem. Musela jsem se nahlas sama sobě smát. Celé té situaci, která z nadhledu vypadala jak vystřižená z podivné komedie. A můj hlas mi řekl, že toto je dobrodružství. Něco, co v mém životě docela dost schází. Tento nedostatek se pak odráží v mém neúměrném lpění na jakémkoliv vzrušení, které se mi do života dostane. A mé lpění to samozřejmě zadusí, leckdy ještě v zárodku. Do tohoto problému jde zařadit i mé vztahy s muži. Pochopila jsem vesmírné směřování a zprávu ke mně. „Nebraň se dobrodružství. Strach, který tě od nich odváděl, můžeš nazývat vzrušení. A hned má všechno úplně jiný nádech. Dobrodružství rozžije tvé dny a nebudeš pak tolik viset na partnerech jako na jediném zdroji barev v šedi dnů.“ Dopila jsem a zamířila do sexshopu. Symbolicky jsem dala souhlas a vykročila za svým novým dobrodružným životem. Už jsem necítila strach, ale vzrušení :-).

Ve chvíli, kdy jsem vkročila, vše ze mne opadlo. Srdce se uklidnilo, pocení ustalo, nervozita odešla. Ve vteřině jsem byla rozhodnutá užít si to naplno. Takže jsem si vše ohmatala, nechala se poučit, vše jsem prozkoumala a prošmejdila. Bylo pro mne velmi důležité a příjemné zjistit, jak jsem uvolněná a zdravě otevřená. To, že jsem na vlastní kůži prožila takovou otevřenost v tématu dosti hluboké intimity, mělo na mne velice léčivý účinek. Padly některé bariéry, padla některá hluboká tabu, jež mě doposud vnitřně dosti dusila. Byla jsem naplněna dobrodružstvím a cítila radost. Odešla jsem s novým vibrátorem, který mimo své velice příjemné základní funkce, je také výtečným masážním strojkem čehokoliv na těle. (Z později nabité zkušenosti doporučuji zejména páteř a hlavu ;-) )

Druhý můj zážitek mi dal vědět, jak pracuje přijetí kurvy v partnerské praxi. Dostala jsem se do situace, kdy jsem usoudila, že mě můj partner má asi převážně na sex. Nic moc zjištění. Rychlostí blesku ve mně naběhla podivná úzkost, pocit zranění, výčitky sobě, výčitky směrem k němu, pocit viny a ponížení, potřeba se nějak pomstít, očistit. Taková pocitová skrumáž, jejímž výsledkem bylo něco hoooodně nepříjemného uvnitř mě. Ten pocit v sobě důvěrně znám od mládí. Ihned jsem se zastavila. Byl to přesně ten hnus a bolest spojená s označením „ty jsi kurva.“ Takže jsem zavřela oči, nádech, výdech a sama k sobě jsem pronesla - „jsem kurva“ a nechala to projít tělem. Stačilo jednou a projela mnou úleva, teplo, radost, sevření povolilo a ten hnusný pocit byl pryč. Musím říct, že mě docela překvapilo, jak rychle ustoupil. S úsměvem na tváři, pod kterým nebyl ani vzdor, ani obrana, jen uvolnění a nádech radosti, jsem si řekla: „No a co? Já vím a je mi tak hezky.“

V tu chvíli jsem stála na úplně jiné platformě řešení celé situace ve vztahu. Můj hlavní záměr nebyl očištění sebe sama, ale řešení skutečné situace mezi námi. Z oběti jsem se dostala k tvůrci. Z pošlapané hodné holčičky jsem se postavila do kurvy, která vzala odpovědnost za své chování minulé, přítomné i budoucí. Přes nepříjemnost událostí mezi mnou a partnerem jsem vděčná za to, že jsem tímto prostřednictvím zažila novou zkušenost. Jednám teď z pozice své vnitřní pevnosti, ne strachu a ponížení. A to je velikánský rozdíl. Alespoň pro mne.

Byl to pro mne další důkaz, že se ve mně rozhýbaly a praskají velké kry. V tuto chvíli mi kurva pomohla, abych si neubližovala nesmyslnými pocity viny. Děkuji jí za to ;-)

Poznatek třetí a důležitý. Při milování se cítím docela dost jinak. Víc a víc si to užívám, napadají mne nové věci, mám chuť se tím nechat více bavit, více si hrát. Jsem na začátku a vzhledem k výše popsané mé životní etapě nemám v současné chvíli možnost tak moc experimentovat. Ale to přijde v pravý čas :-) Má důvěra ve Vesmír a obdiv k jeho neotřelým „metodám“ mne uchvacují den ode dne více a více :-)